Kaljano Akmenukai: Kas Tai Ir Kaip Naudojama?

Šiandien yra daug alternatyvų kaljano tabakui, pvz., kaljano akmenukai, skystas tabako sirupas ir pan. Kaljano akmenukai – tai yra alternatyva kaljano tabakui be nikotino. Taigi, kaljano akmenukuose nėra nei tabako, nei nikotino. Šie aromatizuoti kaljano akmenukai skirti naudoti kaljano taurelėje, tačiau skirtingai nei kaljano tabakas, akmenukuose esantis glicerinas išgaruoja degant anglims ir taip susidaro tiršti balti dūmai. Pagrindinis kaljano akmenukų privalumas yra tas, kad juos galima papildyti glicerinu ir vėl naudoti. O tai leidžia rūkyti kaljaną labai ekonomiškai! Be to, kaljano akmenukai yra įvairių skonių ir daugybės kvapų – nuo pačių klasikinių iki pačių originaliausių.

Kaip naudoti kaljano akmenukus?

Kaljano akmenukus yra labai paprasta naudoti. Prieš kaljano rūkymo seansą reikia gerai sukratyti akmenukus, kad jie sugertų gliceriną. Tada tereikia įdėti akmenukus tiesiai į kaljano taurelę ir mėgautis rūkymo užsiėmimu. Po kaljano rūkymo seanso tiesiog perleiskite akmenukus po švariu vandeniu, kad juos nuplautumėte. Kai akmenukai bus nuplauti, sudėkite juos į dėžutę, įpilkite aromatizuoto glicerino ir pradėkite seansą iš naujo!

  • Geriausia taurelė kaljano akmenukams:

Kaljano akmenukams geriausia naudoti tunelio (ang. phunnel) tipo dubenį, t.y. su pakelta centrine anga. Taip siekiama, kad kaljano akmenukuose esantis glicerinas nenutekėtų kaljano stiebu žemyn.

  • Geriausia anglis kaljano akmenukams:

Rekomenduojama galingesnė kaljano anglis. Nesvarbu, ar naudojate karščio kamerą, ar groteles, geriausia anglis – 26 mm kubeliai arba anglis, iš anksto supjaustyta į 3 blokus.

  • Ar galima kaljano akmenukus maišyti?

Taip, galima dėti įvairių kvapų ir skonių kaljano akmenukus, kad gautumėte 100% originalų skonį!

  • Ar galima kaljano akmenukus naudoti pakartotinai?

Taip, galima! Užpildykite kaljano akmenukus glicerinu ir sutaupykite pinigų kaljanų tabakui. Yra keletas glicerinų, kurie yra skirti kaljano akmenukams papildyti. Glicerinas yra esminis jūsų kaljano tabako komponentas, leidžiantis išgauti dūmą ir pajusti skonį!

Kaljano akmenukų privalumai ir trūkumai:

Kaljano akmenukai tampa vis populiaresni kaip alternatyva tabakui kaljano rūkymui. Jų gamintojai teigia, kad juose nėra kenksmingų kancerogenų, dervų ir kitų toksinų, atsirandančių vartojant tabaką. Be to, juose nėra nikotino, todėl tapti priklausomam nuo jų vartojimo tampa beveik neįmanoma. Degdami akmenukai neišskiria dūmų. Vietoj to, kai glicerinas pradeda garuoti, susidaro garai, todėl jie yra patogesni tiems, kurie negali pakęsti dūmų. Galbūt viena iš patraukliausių kaljanų akmenukų savybių yra tai, kad jie yra daugkartinio naudojimo ir gali būti pakartotinai pagardinti keletą kartų, kol juos reikia išmesti. Dėl to jie yra gana ekonomiškas pasirinkimas naudojant kaljaną.